Німеччина хоче продовжити контракт з

Німеччина хоче продовжити контракт з "Антоновим" на транспортні літаки

Укрінформ
Міністерство оборони Німеччини планує продовжити контракт з українською компанією "Антонов" щодо залучення транспортних літаків на 2019–2021 роки.

Про це повідомляє gordonua.com з посиланням на німецьке видання Handelsblatt.

"У 2018 року міністерство оборони Німеччини планує укласти 18 великих оборонних контрактів, серед яких угода з українським держпідприємством "Антонов".  Контракт із ДП "Антонов" щодо залучення транспортних літаків може бути продовжено на 2019–2021 роки. Так Бундесвер сподівається зменшити залежність від ненадійних літаків Airbus A400M, зазначає Handelsblatt", - йдеться у повідомленні.

Також німецьке міністерство планує придбати ізраїльські безпілотники HeronTP, сім рятувальних вертольотів і шість транспортних літаків типу C-130J Hercules. До списку запланованих контрактів також входять угода про модернізацію бойових машин піхоти Puma, контракт на обслуговування вертольотів NH90, радарні технології для винищувачів Eurofighter, системи зв'язку для фрегатів, реактивні артилерійські установки тощо.

Читайте також: Українська "Мрія" вирушає у комерційний рейс

За даними видання, на усунення браку військової техніки міністерство оборони планує витратити приблизно 25 млрд євро.

Як повідомлялось, ДП "Антонов" із 2016 року бере участь у програмі НАТО SALIS, надаючи послуги вантажних перевезень країнам – членам Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-