Військовий парад у Придністров'ї: Кишинів закликає Москву відмовитися від участі

Військовий парад у Придністров'ї: Кишинів закликає Москву відмовитися від участі

Укрінформ
Республіка Молдова закликає Російську Федерацію відмовитися від військових дій, що сприяють дестабілізації ситуації у регіоні.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови у зв'язку із намірами військовослужбовців зі складу Обмеженої групи російських військ у Придністров'ї брати участь у військовому параді у місті Тирасполь (адміністративний центр Придністровського регіону Молдови), повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"У зв'язку із підготовкою Тираспольської влади до військового параду з нагоди 9 Травня, у якому має брати участь і військовий контингент зі складу Оперативної групи російських військ, Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції закликає владу РФ відмовитися від таких дій, які суперечать конституційним нормам Республіки Молдова", - йдеться у коментарі.

У зовнішньополітичному відомстві Молдови звертають особливу увагу на те, що подібні дії можуть негативно позначитись на процесі Придністровського врегулювання і консолідації заходів довіри між двома берегами Дністра.

У зв'язку із цим МЗС підтверджує свою позицію щодо необхідності повного і беззастережного виведення російських військ з території Республіки Молдова.

Як повідомлялося, влітку 2017 року Молдова офіційно звернулася до ООН із проханням включити до порядку денного Генеральної асамблеї питання про повне виведення російських військ і озброєнь з території Придністров'я. За попередніми даними, в ООН це питання планується обговорити у червні нинішнього року.

Читайте також: Російські військові провели муштру для суворовців Придністров'я

На території невизнаного Придністров'я розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1400 осіб), а на військових складах села Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-