У Росії напередодні протестів 5 травня - масові арешти опозиціонерів

У Росії напередодні протестів 5 травня - масові арешти опозиціонерів

Відео
Укрінформ
Співробітники російських правоохоронних органів в ряді міст країни затримують опозиціонерів – у зв'язку з акціями протесту, запланованими на суботу. 

Зокрема, у Петербурзі затримали активіста «Открытой  России» Іллю Гантварга, повідомляє прес-служба «Открытой России».

"У Гантварга забрали телефон, він встиг зателефонувати додому і повідомити про те, що сталося. Причини затримання невідомі. Швидше за все, це пов'язано з майбутньою акцією протесту 5 травня. У Петербурзі вона пройде на Двірцевій площі", - повідомляє "Открытая Россия".

Як уточнює "Интерфакс", вранці у п'ятницю також було затримано співробітницю штабу Навального в Красноярську. "Нашу співробітницю Марію затримали сьогодні вранці у дворі її будинку і відвезли до відділення поліції №1", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці штабу в російських соцмережах. Активістці інкримінують статтю 20.2 КпАП РФ про порушення правил поведінки масових заходів за відео про акцію 5 травня.

Напередодні ввечері в Тамбові було затримано помічника координатора штабу Ігоря Сливіна. "Ігоря зупинили біля ТЦ "Атриум". Телефон у нього забрали. Швидше за все, Ігор проведе ніч у Ленінському ВВД до суду", - повідомляється на сторінці місцевого штабу.

Крім того, в четвер увечері було затримано прибічників Навального в Кемерово і Рязані, проте пізніше їх відпустили без складання протоколів.

Читайте також: Верховний суд Росії відмовився відпустити Олега Навального з колонії

Представники "Открытой России" в Краснодарі повідомили, що вранці в п'ятницю затримали активіста організації Віктора Чирикова: "Повезли до суду відразу з дому. Попередньо (стаття - ред.) 20.2 у зв'язку з 5 травня".

Напередодні повідомлялося, що співробітники поліції склали адміністративний протокол на Семена Кочкіна - координатора штабу опозиціонера Олексія Навального в Чебоксарах. Протокол складений за ст.20.2 ч.8 (повторне вчинення адміністративного правопорушення - порушення встановленого порядку організації або проведення мітингу).

Російські опозиціонери, насамперед прибічники Навального, планують провести акції протесту "Він нам не цар1!" 5 травня в 90 містах країни, у тому числі непогоджені 

Фото: Движение Весна, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-