Верховний суд Росії відмовився відпустити Олега Навального з колонії

Верховний суд Росії відмовився відпустити Олега Навального з колонії

Укрінформ
Президія Верховного суду Росії відмовилася скасовувати вирок по справі «Ів Роше», за яким були засуджені за шахрайство брати Олексій та Олег Навальні.

Справу буде відновлено для розгляду нових обставин, повідомляє Мeduza.

"Адвокати і самі Навальні попрохали суд скасувати вирок і відпустити Олега Навального з колонії. Захисник Ольга Михайлова, зокрема, відзначила, що вона проти відправки справи на повторний розгляд, оскільки раніше після рішення ЄСПЛ так сталося із справою "Кіровлісу", по якій потім ухвалили вирок, аналогічний першому", - йдеться у повідомленні.

Генпрокуратура виступила проти зміни вироку Навальним, але погодилася з тим, щоб відправити справу на новий розгляд.

Суд розглянув рішення Європейського суду з прав людини, який у 2017 році ухвалив, що право Навальних на справедливий розгляд було порушено. З пропозицією розглянути скаргу на вирок виступив голова Верховного суду Вячеслав Лебедєв.

Читайте також: Фейгін готує звернення через позбавлення його адвокатського статусу

Справу проти Олексія і Олега Навальних порушили за заявою гендиректора «Ів Роше Схід» Бруно Лепру. За версією слідства, Олег Навальний, займаючи керівну посаду в Пошті Росії, переконав компанію укласти заздалегідь невигідний договір про перевезення.

У 2014 році Олега Навального засудили до 3,5 року колонії загального режиму, Олексію Навальному призначили такий же умовний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-