ОЗХЗ назвала дозу

ОЗХЗ назвала дозу "Новічка", якою отруїли Скрипалів

Укрінформ
Екс-полковника Головного розвідувального управління Генерального Штабу РФ Сергія Скрипаля і його дочку Юлію отруїли дозою нервово-паралітичного газу "Новічок" від 50 до 100 грамів.

Про це в інтерв'ю New York Times повідомив глава Організації із заборони хімічної зброї Ахмет Узюмджю, повідомляє The Guardian.

"Колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його дочку Юлію отруїли дозою нервово-паралітичного газу ("Новічок" - ред.) у розмірі від 50 до 100 грамів", - йдеться у повідомленні.

За словами Узюмджю, така доза значно перевищує дозу, яка потрібна для дослідницьких цілей, і показує, що "Новічок" ймовірно використовувався в якості зброї.

Він додав, що 100 грамів є еквівалентом 100 мл - максимально дозволеною кількістю рідини для перевезення у ручній поклажі під час перельотів. 

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня у британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований екс-офіцер ГРУ Сергій Скрипаль та його донька. Через деякий час було госпіталізовано кілька співробітників екстрених служб, що працювали на місці події. За даними слідства, проти Скрипалів було використано нервово-паралітичну речовину "Новічок" російського виробництва.

Читайте також: У Росії зносять корпуси інституту, де могли розробити "Новічок"

У відповідь на замах на Скрипаля британський уряд ініціював вислання російських дипломатів з країн НАТО, ЄС та їхніх партнерів. Солідарність з Великою Британією висловили 28 держав, які вислали майже 150 російських дипломатів. Крім того, анульовано акредитації семи російських представників при НАТО.

Росія свою причетність до отруєння Скрипалів заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-