У Росії зносять корпуси інституту, де могли розробити

У Росії зносять корпуси інституту, де могли розробити "Новічок"

Укрінформ
Філія державного НДІ органічної хімії і технології (ДержНДІОХТ) у Шиханах Саратовської області, де, на думку британських ЗМІ, могли виготовити отруйну речовину "Новічок", зносить свої корпуси.

Про це повідомив РІА "Новости" глава закритого адміністративно-територіального органу Шихани Андрій Татаринов.

За його словами, знесення будівель проводиться тому, що в них велася робота з отруйними речовинами та використовувати приміщення для чогось іншого не можна.

"ДержНДІОХТ - це інститут, який зараз, після завершення програми знищення хімзброї, знищує сам себе... все будівельне сміття проходить через високотемпературні печі. Обпалене сміття складується на спеціальному полігоні. Це все проводиться з метою очищення території інституту для подальшого розвитку там якогось нового виробництва", — сказав Татаринов.

Читайте також: Одного з розробників "Новічка" збила машина

Як повідомлялося, 4 березня у британському Солсбері із сильним отруєнням був госпіталізований екс-офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події. За даними слідства, проти Скрипалів була використана нервово-паралітична речовина "Новічок" російського виробництва.

Пізніше The Times повідомила: розвідслужба Британії дійшла висновку, що "Новічок" було виготовлено на військовій дослідній базі у закритому місті Шихани Саратовської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-