У Німеччині почали будувати ділянку

У Німеччині почали будувати ділянку "Північного потоку-2"

Укрінформ
У Німеччині розпочато будівництво ділянки спірного газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив представник дочки "Газпрому" - компанії Nord Stream в інтерв'ю агентству dpa у четвер, 3 травня, повідомляє DW.

"На наземному стикувальному пункті майбутнього газопроводу в місті Лубмін у федеральній землі Мекленбург - Передня Померанія на площі близько шести гектарів розпочаті роботи з викопування котловану і закладки фундаменту для газової приймальні станції, а також будівлі техобслуговування", - йдеться в повідомленні.

За словами представника компанії, роботи ведуться відповідно до встановленого графіку.

Зазначається, що крім Німеччини будівництво 1200-кілометрового газопроводу схвалила Фінляндія, але дозволи від Швеції, Росії та Данії на реалізацію проекту вартістю 9 млрд євро ще не отримані. Крім того, в Німеччині екологічна організація Nabu оскаржує у суді виданий владою дозвіл на будівництво ділянки газопроводу в прибережних водах.

"Ми переконані, що отримаємо всі відповідні дозволи", - заявив представник Nord Stream.

У Данії ділянку "Північного потоку-2" передбачається прокласти паралельно з уже існуючою гілкою першого "Північного потоку" на південь від острова Борнхольм в 12-мильній морській зоні. У Nord Stream переконані, що дозвіл данської влади на прокладку другої "труби" буде отримано, проте розробляють і альтернативні маршрути в обхід цієї 12-мильної зони на випадок непередбачених ускладнень.

Читайте також: У Нафтогазі пояснили, чому суд ЄК відхилив позов щодо газопроводу ОPAL

Як відомо, наприкінці березня компанія Nord Stream 2, засновником і єдиним акціонером якої є "Газпром", отримала дозвіл на прокладку ділянки "Північного потоку-2" в водах виключної економічної зони Німеччини в Балтійському морі. Уряд Фінляндії дозволив будівництво газопроводу в своїй ексклюзивній економічній зоні.

Компанія Nord Stream 2 має намір завершити будівництво "Північного потоку-2" до кінця 2019 року. Цим газопроводом планується поставляти з Росії в ФРН близько 55 млрд кубометрів газу на рік.

Україна, країни Балтії і Польща рішуче протестують проти будівництва "Північного потоку - 2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-