Виробник гітар Gibson оголосив про банкрутство

Виробник гітар Gibson оголосив про банкрутство

Укрінформ
Компанія Gibson Brands Inc., яка є виробником гітар під брендом Gibson, оголосила про своє банкрутство.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Бізнес взяли під своє керівництво кредитори, деякі з яких у рамках реструктуризації стануть власниками компанії", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що нові люди повністю замінили старе керівництво, включаючи виконавчого директора Генрі Юшкевича, який очолював компанію останні 30 років.

На даний момент борг компанії становить 500 мільйонів доларів. В рамках плану з реструктуризації Gibson, для того щоб підтримати бізнес, кредитори нададуть компанії нову позику в розмірі до 135 мільйонів доларів. Це, як вважають в Gibson Brands Inc., дозволить їй без перебоїв продовжити виготовлення, продаж та виробництво легендарних гітар Gibson і Epiphone, а також студійних моніторів KRK і акустичних систем Cerwin Vega.

Відзначається також, що Юшкевич буде виконувати роль консультанта для того, щоб пом'якшити перехід. З ним укладено договір на рік, крім того, йому гарантований компенсаційний пакет.

Читайте також: Мільйони покійного Прінса дістануться його братам і сестрам

Gibson була заснована у 1894 році. Гітарами виробництва цієї компанії користувалися багато відомих артистів, в тому числі Елвіс Преслі, Бі Бі Кінг і лідер британського рок-гурту The Who Піт Таунсенд. Музичні інструменти в даний час компанія продає в 90 країнах світу, пише dt.ua.

У 2014 році Gibson Brands Inc. купила аудіопідрозділ у Philips і лінію споживчої електроніки у японської Onkyo. Однак ці придбання тільки призвели до зростання боргу і падіння прибутку компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-