Помпео склав присягу на посаді держсекретаря

Помпео склав присягу на посаді держсекретаря

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео у середу взяв участь в урочистій процедурі приведення його до присяги на посаді державного секретаря, на якій були присутні президент Дональд Трамп і віце-президент Майк Пенс.

Церемонія, яка відбулася в Державному департаменті США, транслювалася в прямому ефірі, повідомляє Укрінформ.

"Цей день є свідченням твоєї виняткової майстерності, Майк, майстерності та відданості в службі, що було доведено протягом усього життя", - наголосив глава Білого дому, вітаючи Майка Помпео з призначенням.

Трамп також назвав нового держсекретаря "справжнім американським патріотом". При цьому він виділив успіхи Помпео на посаді глави ЦРУ, яку той обіймав до приходу в Держдеп. Президент також висловив упевненість, що Майк Помпео досягне видатних успіхів і на посаді головного дипломата країни.

Безпосередню участь у приведенні до присяги нового держсекретаря взяв віце-президент США Майк Пенс. Він зачитував текст, який повторював Помпео з піднятою, за традицією, правою рукою.

Новий державний секретар США пообіцяв докласти зусиль, щоб зробити Америку "більш безпечною і процвітаючою". Серед головних завдань на своїй посаді, Помпео окреслив розв'язання проблем у Сирії, Північній Кореї, вирішення іранського ядерного питання, а також питань, "пов'язаних з Росією та її актів агресії".

Читайте також: Мітчелл обіцяє, що ціна агресії для Путіна дедалі зростатиме

Як повідомляв Укрінформ, Майк Помпео був формально приведений до присяги минулого четверга, в день затвердження його на посаді Сенатом і президентом США. На фото, оприлюдненому офісом речника Держдепартаменту США, Помпео складав присягу перед суддею.

За кілька годин після цього він відправився у своє перше зарубіжне турне, під час якого взяв участь у міністерській зустрічі НАТО та здійснив важливі візити до кількох країн Близького Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-