Мітчелл обіцяє, що ціна агресії для Путіна дедалі зростатиме

Мітчелл обіцяє, що ціна агресії для Путіна дедалі зростатиме

Укрінформ
Поки президент РФ Володимир Путін не стане на сторону миру, США робитимуть все, щоб вартість його дій була дорожчою.

Про це сказав помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Весс Мітчелл на брифінгу  після своєї зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Адміністрації Президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Двері у цьому напрямку відкриті і вибір за Путіним і поки він не стане на сторону миру, ми будемо робити все, щоб вартість тих дій, які робить Росія, ставала все дорожчою і дорожчою для них", - сказав Мітчелл.

Щодо миротворчої місії на Донбасі Мітчелл зазначив, що США робить зусилля, щоб дати можливість знайти підхід, з яким би погодилась і Росія.

"Я думаю, ми чітко заявили, що йдеться не про конфлікт, а триває війна і ми робимо всі зусилля, щоб дати можливість знайти такий підхід, з яким би погодилась і Росія. Ми шукаємо підходи, які би базувалися на підходах ООН щодо миротворчих операцій", - сказав він.

Читайте також: США запровадить нові санкції проти Росії в разі втручання у справи України - Мітчелл

Як повідомляв Укрінформ, 1 травня помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Мітчелл розпочав триденний візит в Україну, під час якого проведе зустрічі з керівниками держави, політичними лідерами та представниками неурядового сектору.

Україна стала третьою країною в міжнародному турне Мітчелла - перед цим він разом із держсекретарем Майком Помпео брав участь у засіданні міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Брюсселі, а також здійснив візит до Тбілісі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-