США запровадить нові санкції проти Росії в разі втручання у справи України - Мітчелл

США запровадить нові санкції проти Росії в разі втручання у справи України - Мітчелл

Укрінформ
Помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Весс Мітчелл заявляє, що США запроваджуватимуть нові санкції проти Росії в разі продовження втручання в справи України.

Про це він сказав на брифінгу після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми чітко заявляли в координації з нашими союзниками, що втручання - військове чи інше - у справи України є неприйнятним, і якщо це продовжуватиметься, ми й надалі будемо запроваджувати санкції», - наголосив Мітчелл.

Він зазначив, що з січня минулого року санкції були запровадженні проти 189 російських фізичних і юридичних осіб. «Ми залишаємо відкритою можливість для того, щоб Росія зробила свій вибір, але ми і надалі будемо посилювати санкції і робитимемо так, що ціна для Росії зростатиме, доки Росія не припинить здійснювати агресивну зовнішню політику», - підкреслив помічник держсекретаря США.

Читайте також: Порошенко обговорив із помічником держсекретаря США ситуацію на Донбасі

Як повідомлялося, 1 травня помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Мітчелл розпочав триденний візит в Україну, під час якого проведе зустрічі з керівниками держави, політичними лідерами та представниками неурядового сектору.

Україна стала третьою країною в міжнародному турне Мітчелла - перед цим він разом із держсекретарем Майком Помпео брав участь у засіданні міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Брюсселі, а також здійснив візит до Тбілісі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-