Британія не проти асоціації з ЄС за українською моделлю після Brexit - міністр

Британія не проти асоціації з ЄС за українською моделлю після Brexit - міністр

Укрінформ
Британський міністр з питань Brexit Девід Девіс не має заперечень проти ідеї асоціації між Великою Британією та ЄС, подібної до тієї, яку блок підписав із Україною.

Про це повідомляє Euractiv.

"Міністр з питань Brexit Девід Девіс заявив у вівторок (1 травня), що у нього немає суттєвих заперечень проти ідеї угоди про асоціацію між Великою Британією та Європейським Союзом, подібного до тієї, яку блок підписав із Україною", - йдеться у повідомленні.

Напередодні Європарламент запропонував, щоб угода про асоціацію між Британією та ЄС після Brexit стосувалося чотирьох основних напрямів - торгівлі, зовнішньої політики і безпеки, внутрішньої безпеки та "тематичного" співробітництва.

Відповідаючи на запитання комітету Палати лордів з питань ЄС щодо цієї пропозиції, Девіс підкреслив, що все залежить від деталей, але "якщо розглядати це як концепцію, у мене немає суттєвих заперечень".

Читайте також: ЄС нагадав Лондону: без вирішення питання Ірландії угоди про Brexit не буде

За словами Девіса, деякі угоди про асоціацію, як, наприклад, із Україною, є кроком до членства. Все залежить від того, що саме включено до угоди.

Раніше лідери ЄС узгодили, що перехідний період після офіційного виходу Великої Британії з ЄС розпочнеться 29 березня 2019 року і триватиме 21 місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-