КНДР перейде на південнокорейський час вже на цьому тижні

КНДР перейде на південнокорейський час вже на цьому тижні

Укрінформ
Парламент Північної Кореї ухвалив рішення з суботи, 5 травня, перейти в один часовий пояс з Південною Кореєю.

Про це повідомляє Yonhap із посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

Під час зустрічі з президентом Південної Кореї у п'ятницю північнокорейський лідер Кім Чен Ін сказав, що його країна посуне стрілку годинника вперед на 30 хвилин, повернувшись до єдиного для двох країн часу.

Лідер КНДР сказав, що рішення щодо уніфікації часового поясу є "першим практичним кроком до національного примирення та єдності", - йдеться в повідомленні.

"Оскільки саме ми змінювали стандарт часу, ми й повернемося до оригінального часу", - сказав Кім.

Читайте також: Кім Чен Ин пообіцяв публічно демонтувати ядерний полігон у КНДР

Уніфікація часу була обіцянкою Кіма, а не питанням, яке було узгоджене на саміті минулого тижня. Проте швидке оголошення Північною Кореєю, можливо, відображає рішучість покращити зв'язки з Сеулом та впровадити низку міжкорейських угод про саміт, зазначає видання.

Як відомо, у 2015 році Північна Корея винайшла "Час Пхеньяна" і перевела стрілки на 30 хвилин назад. У КНДР тоді пояснили таке рішення намаганням відійти від спадщини колоніального правління Японії.

Місцевий час у Японії і Південній Кореї, встановлений під час японського правління з 1910 до 1945 року, однаковий і випереджає Всесвітній координований час на 9 годин.

Як повідомлялося, 27 квітня під час саміту президента Південної Кореї Мун Чже Іна та лідера КНДР Кім Чен Ина досягнуто домовленості завершити процес повної денуклеаризації на Корейському півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-