Макрон провів переговори з президентом Ірану

Макрон провів переговори з президентом Ірану

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон більше години вів телефонні переговори з президентом Ірану Хасаном Роухані.

Про це повідомляється на сайті французького президента.

Макрон висловив сподівання, що досягнення переговорів 2015 року збережуться і що можуть початися переговори по трьом додатковим актуальним темам: контроль ядерної діяльності після 2025 року, балістична програма Ірану та основні регіональні кризи.

Президент Французької Республіки і президент Ірану домовилися про переговори в найближчі тижні з питань збереження змісту угоди 2015 року у всіх її компонентах, а також про ситуацію в Ємені та Сирії.

Читайте також: Меркель після зустрічі з Трампом скоординовує дії з Макроном і Мей

"Франція залишається в рамках угоди 2015 року і буде працювати над досягненням прогресу в зазначених трьох темах", - заявив Макрон. Він також наголосив на необхідності уникати будь-якої ескалації напруженості в регіоні.

Як повідомлялося, в неділю канцлер Німеччини Ангела Меркель провела телефонну розмову з Макроном і прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей, під час якої вони допустили можливість підписання нової ядерної угоди з Іраном.

У 2015 році була підписана Іранська ядерна угода (JCPOA), що обмежує Тегеран у виробництві ядерного палива для військових цілей, як мінімум, до 2025 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-