Меркель після зустрічі з Трампом скоординовує дії з Макроном і Мей

Меркель після зустрічі з Трампом скоординовує дії з Макроном і Мей

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель після проведених у Вашингтоні переговорів погоджувала позиції з президентом Франції та прем'єр-міністром Великої Британії.

Про це в неділю заявив прес-секретар глави німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформ.

«Канцлер Ангела Меркель учора подзвонила президентові Франції Еммануелю Макрону і сьогодні - прем'єр-міністрові Великої Британії Терезі Мей. Телефонні дзвінки були зроблені з метою обміну і координації після зустрічі канцлера Меркель і президента Макрона з президентом США Дональдом Трампом у Вашингтоні цього тижня», - повідомив Зайберт.

За його словами, три лідери знову висловили думку, що Сполучені Штати повинні залишитися в ядерній угоді з Іраном. В той же час вони підтвердили готовність брати участь у виробленні в ширшому форматі додаткових угод з усіма сторонами відносно продовження ядерних обмежень та інших питань, зокрема програми Ірану по балістичних ракетах і ролі країни в регіоні.

Канцлер також обмінялася думками з президентом Франції і прем'єр-міністром Британії з проблеми торгових стосунків із США. Співрозмовники погодилися з тим, що Сполучені Штати не повинні вживати торгово-політичні заходи проти Європейського Союзу, а ЄС має бути готовий захищати свої інтереси в рамках міжнародних правил торгівлі, зазначив Зайберт.

Читайте також: Меркель пообіцяла Трампу довести оборонний бюджет до 2 відсотків ВВП

Як повідомлялося, Меркель 27 квітня зустрілася у Вашингтоні з президентом США, проте їй не вдалося переконати Трампа утриматися від введення мит на сталь та алюміній з 1 травня. З питання Ірану позиції двох лідерів також навряд чи зблизилися. 

Фото: imago stock&people/ GlobalLook Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-