Меркель пообіцяла Трампу довести оборонний бюджет до 2 відсотків ВВП

Меркель пообіцяла Трампу довести оборонний бюджет до 2 відсотків ВВП

Укрінформ
Німеччина поки не досягла завдання витрачати на оборонні цілі 2% ВВП, але дотримується своїх обіцянок і прагне до мети.

Це підтвердила канцлер ФРН Ангела Меркель на прес-конференції з президентом США Дональдом Трампом після їхніх переговорів у Вашингтоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми ще далекі від того, де вони повинні бути, ми знаємо про це, але ми йдемо до мети, яку ми визначили в Уельсі (на саміті НАТО 2014 року)», - сказала Меркель.

Вона повідомила, що оборонні витрати ФРН у 2019 році становитимуть 1,3% від обсягу ВВП, але зазначила, що і це вже певне зростання у порівнянні з попередніми роками.

Меркель також нагадала, що Німеччина є найбільшим в Європі місцем базування американських військових. З 1944 року на її території були розквартировані в цілому 17 млн офіцерів і солдатів армії США.

Канцлер також відзначила, що на сьогодні Німеччина є другим за кількістю солдатів контрибутором в НАТО.

Читайте також: Меркель після зустрічі з Трампом: Звичайно ж, ми говорили про Україну

Трамп в черговий раз суворо розкритикував гостю за те, що Німеччина витрачає на оборону занадто мало.

Канцлер також стала на захист позицій своєї країни у питанні двосторонньої торгівлі. Президент Трамп, зауважила вона, не задоволений тим, що в торгівлі з Німеччиною та має великий профіцит, хоча і вдалося його трохи скоротити. З іншого боку, США, особливо з урахуванням податкової реформи, яка на сьогодні, є дуже привабливим для німецьких інвесторів місцем. Глава уряду з гордістю закликала не забувати, що сотні тисяч німецьких авто не тільки продаються в США, а й експортуються Сполученими Штатами в інші країни, при цьому в них вкладено працю американських робітників.

Європа хоче чесної торгівлі, заснованої на принципах багатосторонності, підкреслила Меркель. Але в умовах, коли СОТ роками не може укласти єдину міжнародну торгову угоду доводиться спиратися на двосторонні домовленості. Німецька канцлер «може собі уявити» подібну угоду між ЄС і США.

Нагадаємо, що Трамп не підтримує ідею, вважаючи, що вона шкодить американській економіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-