Держсекретар США закликає світ ввести нові санкції проти Ірану

Держсекретар США закликає світ ввести нові санкції проти Ірану

Укрінформ
Призначений цього тижня державний секретар США Майк Помпео під час свого першого міжнародного турне країнами Європи та Близького Сходу закликає ввести додаткові санкції проти Ірану та його партнерів через дестабілізуючу поведінку в регіоні та розвиток ракетної програми.

Про це повідомив старший політичний радник держсекретаря США Браян Гук, передає інформагентство Reuters.

"Ми закликаємо країни по всьому світу запроваджувати санкції проти будь-яких фізичних та юридичних осіб, пов'язаних з ракетною програмою Ірану, і це також було великою частиною переговорів з європейцями", - заявив Гук у розмові з журналістами.

Він підкреслив, що іранські ракети затягують війну та страждання на Близькому Сході. "Вони загрожують нашій безпеці та економічним інтересам, і вони особливо загрожують Саудівській Аравії та Ізраїлю", - зауважив представник американської адміністрації.

Читайте також: Держсекретар США одразу після призначення вирушає до Європи та на Близький Схід

Як повідомляв Укрінформ, Майк Помпео в четвер, через кілька годин після складання присяги на посаді держсекретаря, відправився у міжнародне турне, яке передбачає його візити до чотирьох країн (Бельгії, Саудівської Аравії, Ізраїлю та Йорданії), а також участь у міністерській зустрічі НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-