Прем'єр Ізраїлю сподівається на переведення румунського посольства в Єрусалим

Прем'єр Ізраїлю сподівається на переведення румунського посольства в Єрусалим

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху висловив надію, що в Румунії підтримають ініціативу про переведення румунського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима.

Про це ізраїльський прем'єр написав на своїй сторінці в Facebook за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Румунії Віорікою Денчіле, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху зустрівся з прем'єр-міністром Румунії, міністром закордонних справ і головою Камери депутатів. Він висловив надію, що в Румунії широко підтримають швидке переведення посольства в Єрусалим, що стане вираженням історичної дружби між двома країнами», - написав прем'єр Ізраїлю.

Раніше уряд Румунії затвердив Меморандум про початок процедури переходу румунського посольства в Єрусалим.

Читайте також: Посол Франції вважає неправовим переведення посольства Румунії в Єрусалим

Проти прийняття цього документа виступив президент Румунії Клаус Йоханніс, заявивши, що про переведення посольства можна буде говорити лише після завершення мирних переговорів на Близькому Сході. Він також вимагає відставки прем'єр-міністра Віоріки Денчіле, назвавши серед причин не узгоджений з ним робочий візит до Ізраїля, в рамках якого обговорювалося і питання про переведення румунського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-