Відмова Дерипаски від частини акцій

Відмова Дерипаски від частини акцій "Русал" не гарантує зняття санкцій – США

Укрінформ
Представник Міністерства фінансів США заявив, що зменшення частки російського олігарха Олега Дерипаски в компанії "Русал" не є підставою для виведення російського металургійного гіганта з-під санкцій. Такі рішення приймають після ретельного аналізу всіх обставин.

Повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на Reuters.

Мінфін США "проводить ретельний аналіз фактів і обставин кожного із запитів на виключення зі списку санкцій", тому просто зміна власності не гарантує припинення штрафних заходів, наводить агентство слова представника відомства.

Таким чином у Мінфіні прокоментували інформацію групи компаній En+, яка є контролюючим акціонером "Русалу", про готовність Дерипаски залишити раду директорів і скоротити свою частку в компанії нижче 50%. Такий крок спрямований на взаємодію з управлінням Мінфіну США з контролю за іноземними активами (OFAC).

Нагадаємо, 6 квітня 2018 року США запровадили санкції проти 36 фізичних осіб і компаній з "кремлівського списку". У перелік потрапили сім олігархів, 17 високопоставлених чиновників, а також 12 державних і приватних компаній.

Читайте також: США послаблять санкції проти "Русала", якщо Дерипаска продасть компанію

Поки найбільше постраждав російський олігарх Олег Дерипаска. До санкційного списку потрапили три його компанії UC Rusal, En+ і "Базовий елемент". 9 квітня Rusal повідомив, що санкції США поставили компанію перед загрозою технічного дефолту. Слідом за цим вартість цінних паперів UC Rusal на Гонконгській біржі впала більш ніж на 50%. З моменту оголошення санкцій капіталізація цього активу Дерипаски впала більш ніж на 3 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-