Меркель оголосила про кінець післявоєнного порядку

Меркель оголосила про кінець післявоєнного порядку

Укрінформ
Часи, коли Німеччина і Європа могли повністю покладатися на всесильного партнера - США - пройшли, і ЄС та ФРН повинні брати на себе більше відповідальності.

Цю думку, вперше висловлену після приходу до влади президента США Дональда Трампа, канцлер ФРН Ангела Меркель повторила у п'ятницю під час спільної з ним на прес-конференції у Вашингтоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Час післявоєнного порядку, що тривав понад 70 років після війни, минув», - констатувала канцлер.

За її словами, європейці не можуть собі дозволити покладатися на те, що коли конфлікти відбуваються біля їхнього порога, хтось інший з'явиться і врятує. «Ми повинні робити свій внесок і цей внесок повинен зростати в найближчі роки», - сказала Меркель. Це, пояснила вона, стосується і військової участі, і надання допомоги на розвиток інших країн, і боротьби з причинами міграції. Але також це стосується і до того, щоб бути більш політично активними. Канцлер з гордістю зазначила, що вперше Німеччина задіяна в малій групі з сирійського врегулювання, і хоче зробити свій внесок. «Це наш обов'язок», – сказала вона.

Читайте також: Меркель пообіцяла Трампу довести оборонний бюджет до 2 відсотків ВВП

«Ми повинні вчитися грати свою роль», - заявила глава німецького уряду. ФРН – велика і економічно потужна країна, але у військовій та політичній сфері їй ще багато слід зробити, визнала вона. Німеччина виростає з тієї ролі, коли вона не виявляла надто великої активності багато років після Другої світової війни, усвідомлюючи, що в часи націонал-соціалізму зробила «немислимо багато несправедливості». Тепер німці, за словами їхнього лідера, повинні навчитися брати на себе більше відповідальності.

При цьому вона підкреслила дуже велику важливість трансатлантичних відносин і того, щоб ЄС і США залишалися надійними партнерами і союзниками, в тому числі в НАТО. Якщо і є з окремих питань політичні розбіжності, то їх треба обговорювати, закликала Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-