У Європарламенті вимагають розширення санкцій проти оточення Путіна

У Європарламенті вимагають розширення санкцій проти оточення Путіна

Укрінформ
У Європарламенті вимагають розширити санкційний список осіб та установ, наближених до путінського режиму.

Про це йдеться у листі 45 депутатів Європарламенту до глав держав та урядів країн-членів і керівництва ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ми, депутати Європарламенту, закликаємо вас розширити пакет обмежувальних заходів, які нині застосовані Євросоюзом відносно осіб та установ, пов’язаних з Кремлем», - заявили європарламентарії.

Вони, зокрема, пропонують увести нові санкції у форматі Акту Магницького щодо російських бізнесменів та олігархів, які прикривають відмивання нелегальних активів на території країн-членів ЄС, що допомагає антидемократичній діяльності Путіна, включаючи втручання у вибори, проведення кібератак, поширення фейкових новин, здійснення пропагандистських кампаній та надсилання найманців до Сирії та України. 

Читайте також: Західні санкції зупинили подальшу агресію Росії проти України - експерт

Водночас підписанти листа відзначили ефективність дії економічних санкцій ЄС, уведених у відповідь на військову агресію Росії проти України, що засвідчило єдність західних демократій.

Однак, констатують європейські депутати, Росія продовжує ігнорувати свої зобов'язання за Мінськими угодами, продовжує окупацію територій в Україні та Грузії й порушує міжнародне право.

У листі також нагадується, що саме РФ несе відповідальність за застосування бойової хімічної речовини у британському Солсбері.

Євродепутати також переконані, що ЄС повинен синхронізувати свій санкційний режим із США.

«Відтак, ми абсолютно переконані, що доки кремлівський режим не змінить свою агресивну поведінку, необхідно застосувати додаткові обмежувальні заходи відносно пов’язаних з режимом російських осіб та бізнесу», - наголосили депутати ЄП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-