ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо корупції в Асамблеї

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо корупції в Асамблеї

Оновлено
Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо корупції в організації.

За резолюцію проголосували 123 депутати, проти - 9, утрималися 10 із 142 депутатів в залі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У документі йдеться про трьох колишніх членів Асамблеї, які "займаються діяльністю корупційного характеру" та "серйозно порушили Кодекс поведінки членів Парламентської асамблеї". 

Також йдеться про використання фінансових коштів та здійснення корупційних дій, що впливали на роботу Асамблеї стосовно Азербайджану, та називаються імена колишніх членів ПАРЄ, які брали участь у лобістських діях в Асамблеї, з порушенням Кодексу поведінки.

Крім того, у документі вказано, що корупційні дії в Асамблеї стосуються не лише Азербайджану. Під час дебатів більшість депутатів закликали продовжувати розслідування, аби повністю викрити та очистити ПАРЄ від корупційної складової.

У заключній резолюції міститься заклик до національних парламентів держав-членів Ради Європи та їхніх національних делегацій в ПАРЄ, так само як і до національних урядів, вивчити зміст звіту про прояви корупції в ПАРЄ та вжити необхідних заходів відповідно до викладених у документі фактів. 

«Асамблея закликає своїх членів ставити інтереси 825 мільйонів європейських громадян, яких вони представляють, вище будь-яких власних інтересів», - наголошується в резолюції. 

Читайте також: Депутат заявляє, що Аграмунт "засвітився" у звіті про корупцію в ПАРЄ 171 раз

Слід відзначити, що в ході обговорення депутат від Британії сер Роджер Гейл розкритикував текст через особливу пафосність та закликав прибрати з нього будь-які згадки про «тріумф та гордість собою» через проведене розслідування. Пропозицію депутата підтримали і затвердили майже всі його правки. 

Серед неухвалених лишилася правка, яка передбачала, зокрема, виключення згадки, що корупційні дії в ПАРЄ здійснювалися саме Азербайджаном.

Як повідомляв Укрінформ, в ПАРЄ 24 квітня представили звіт за результатами розслідування фактів корупції в Асамблеї, який, зокрема, підтвердив корупційну складову у діях Азербайджану, що могли впливати на рішення Асамблеї щодо цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-