Депутат заявляє, що Аграмунт

Депутат заявляє, що Аграмунт "засвітився" у звіті про корупцію в ПАРЄ 171 раз

Укрінформ
Колишній президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт працював і продовжує працювати в інтересах Росії. 

Про це під час дебатів у ПАРЄ за результатами розгляду звіту про корупцію в Асамблеї сказав член української делегації, народний депутат Олексій Гончаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Невже ви думаєте, що Аграмунт любить Росію просто так, безкоштовно. Він був спостерігачем на президентських виборах в Росії і заявив, що путінські вибори були чудовими і все відмінно, і що вибори в окупованому Криму пройшли чудово. Він став професором російської академії, це значить, що він продовжує працювати", - наголосив депутат.

Він зазначив, що Аграмунт згадується у звіті щодо корупції в ПАРЄ 171 раз і що він залишив свою посаду не через корупційні дії, а тому що полетів до Сирії на запрошення російської делегації, на літаку Міноборони РФ.

"Я впевнений, що ця група (російських прибічників) продовжує працювати в Раді Європи і вони продовжують працювати над тим, аби повернути Росію до цієї Асамблеї. Вони будуть використовувати всі шляхи для цього. Коли вам говорять, що необхідно змінювати правила і процедури, про відновлення діалогу, повернення російської делегації, згадуйте про Педро Аграмунта", - закликав Гончаренко.

Читайте також: Звіт ПАРЄ про корупцію "оминув" сирійський вояж Аграмунта - депутат

Депутат також вказав, що в звіті про корупційні дії в ПАРЄ йдеться про генерального секретаря РЄ Турбйорна Ягланда, де він фігурує в деяких моментах, пов’язаних з діями Азербайджану, зокрема в тому, що до його офісу приходив колишній посол Азербайджану після того, як він вже не був на посаді.

"Аграмунт - наше минуле, пан Ягланд - наш нинішній час", - заявив народний депутат.

Він закликав Асамблею різко реагувати на будь-які прояви корупції всередині організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-