Звіт ПАРЄ про корупцію

Звіт ПАРЄ про корупцію "оминув" сирійський вояж Аграмунта - депутат

Укрінформ
У звіті щодо корупції в Парламентській асамблеї Ради Європи не було порушено питання про незаконний візит колишнього президента ПАРЄ Педро Аграмунта та інших представників Асамблеї до Сирії, організований російською делегацією.

Про це член української делегації, народний депутат України Олена Сотник сказала в сесійній залі ПАРЄ, представляючи доповідь юридичного комітет, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми засмучені, що не розглядається візит колишнього президента ПАРЄ Педро Аграмунта до Сирії... Це включає також відповідальність колишніх членів російської делегації. Якщо Аграмунт отримав винагороду від Азербайджану, щоб заважало йому отримати винагороду й від Росії», - вказала Сотник.

Вона також нагадала, що окрім Аграмунта, Сирію відвідував віце-президент Асамблеї, депутат від Іспанії, який на той час був доповідачем по моніторингу ситуації в Україні, Жорді Шукла.

Читайте також: Корупція в ПАРЄ: Асамблея планує ухвалити резолюцію

«Від нас чекають відповідальності, тому ми повинні бути прикладом і рольовою моделлю для наших громадян в плані прозорості, підзвітності. Саме це визначає легітимність наших рішень... Ми повинні бути такими ж чистими, як цінності, які ми повинні захищати», - сказала депутат.

Вона також повідомила, що юридичний комітет наголосив на політичній відповідальності тих, хто причетний до корупційних дій. Тому Асамблея та національні делегації повинні запропонувати національним парламентам вжити дієві рішення. Зокрема, політична відповідальність може включати можливість відставки, повернення мандата, якщо людина порушує цінності Асамблеї та її поведінка не відповідає високим правилам та стандартам ПАРЄ.

Як повідомляв Укрінформ, в ПАРЄ 24 квітня представили звіт, який підтвердив корупційну складову у діях Азербайджану, що могли впливати на рішення Асамблеї щодо цієї країни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-