Корупція в ПАРЄ: Асамблея планує ухвалити резолюцію

Корупція в ПАРЄ: Асамблея планує ухвалити резолюцію

Укрінформ
На сесії ПАРЄ у четвер першим питанням планують заслухати доповідь та ухвалити резолюцію за результатами розслідування незалежного слідчого органу щодо корупції в Асамблеї.

Про це йдеться в порядку денному сесії ПАРЄ.

Також у четвер члени ПАРЄ епутати обговорюватимуть юридичні виклики, пов'язані з гібридною війною та зобов'язаннями щодо прав людини, подальші дії за Копенгагенською декларацією, питання боротьби з організованою злочинністю шляхом спрощення конфіскації незаконних активів.

Також 26 квітня у Страсбурзі з візитом перебуває віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, який матиме зустріч з генсеком РЄ Турбйорном Ягландом та візьме участь у круглому столі з питань нагляду за законністю рішень місцевих влад в Україні.

У перерві між засіданнями ПАРЄ в четвер відбудеться ad hoc комітет, який був створений для зміни правил та процедури, фактично для сприяння поверненню російської делегації в ПАРЄ.

Як повідомлялося, Росію на засіданні ad hoc комітету представить голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький, який знаходиться під санкціями і згадується у доповіді про корупційні дії у ПАРЄ.

Читайте також: ПАРЄ закликає Кремль припинити постачати зброю на Донбас

 

Віце-президент ПАРЄ Володимир Ар’єв повідомляв раніше, що проект рішення щодо зміни правил в ПАРЄ може бути ухвалений не раніше 8 червня, а саме голосування - не раніше осінньої сесії 8-12 жовтня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-