ILA-2018: Меркель підтримала ідею Європейського оборонного союзу

ILA-2018: Меркель підтримала ідею Європейського оборонного союзу

Фото
Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає за доцільне поглиблення військового співробітництва в Європі.

Про це вона заявила на відкритті в середу авіасалону ILA-2018 в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми дедалі більше підтримуємо ідею Європейського союзу оборони", - сказала канцлер, маючи на увазі франко-німецьке партнерство (Франція в цьому році є країною-партнером на авіакосмічній бієнале, країну представляє міністр оборони Флоранс Парлі, яка прибуде в четвер).

За словами канцлера, взаємодія між Німеччиною і Францією завжди стимулювала європейське співробітництво. "Ми збираємо повітряні судна разом, ми створюємо спільні ескадрильї, ми виконуємо спільні зарубіжні місії. Тому логічно, якщо ми разом готуємо фахівців і проектуємо заводи", - уточнила Меркель.

Читайте також: Авіасалон у Берліні: Україна отримала конкретні пропозиції з двох країн

Вона оглянула експозиції на виставці, участь у якій беруть майже 1100 експонентів з-понад 40 країн. Велику частку займає військова техніка.

В цей же день стало відомо, що компанії Airbus і Dassault погодили основні вимоги до створення нового європейського винищувача нового покоління, який замінить бойові літаки Eurofighter Typhoon і Rafale до 2035 або 2040 році. На берлінському авіасалоні вони підписали рамковий документ. Вперше такі плани в червні минулого року анонсували Меркель і французький президент Еммануель Макрон.

На авиасалоне ILA-2018 / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Новий літак, як передбачається, зможе здійснювати наступальні і оборонні операції, діяти самостійно або у взаємодії з іншими апаратами, включаючи безпілотники.

Німецька аерокосмічна промисловість за підсумками 2017 року показала рекордні цифри. Оборот її виріс на 6% і вперше досяг 40 млрд євро. Драйвером зростання став в основному цивільний авіафлот. В аерокосмічній галузі ФРН  працює 109 500 співробітників, це більше, ніж будь-коли раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-