Кремль заперечує причетність до позбавлення Фейгіна статусу адвоката

Кремль заперечує причетність до позбавлення Фейгіна статусу адвоката

Укрінформ
Рішення про позбавлення статусу адвоката Марка Фейгіна, який представляє в суді інтереси українського журналіста Романа Сущенка, приймалося не в Кремлі.

Про це журналістам заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомив Укрінформу кореспондент УНІАН в Росії Роман Цимбалюк.

"Я не можу ніяк це коментувати. Ви знаєте, що подібні рішення приймаються не в Кремлі, і це не є прерогативою Кремля", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи являється це рішення тиском на захист громадянина України Сущенка.

Як повідомлялося, російського адвоката Марка Фейгіна, який є захисником журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. При цьому на захист Фейгіна виступив тільки знаменитий адвокат Генрі Рєзнік.

Читайте також: Фейгін готує звернення через позбавлення його адвокатського статусу

Раніше на підтримку Фейгіна виступали IV Форум вільної Росії, опозиційний політик Олексій Навальний, російський Союз солідарності з політв'язнями, правозахисники зі Швеції і США, жюрі Премії ім. Сахарова "За журналістику як вчинок".

Марк Фейгін - російський адвокат, який також захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-