Німеччина закликала інші країни інвестувати в миротворчість

Німеччина закликала інші країни інвестувати в миротворчість

Укрінформ
Німеччина сама виділяє мільярдні суми на цілі миротворчості та закликає інші країни вносити посильний внесок.

Про це говорив у вівторок з трибуни ООН глава МЗС ФРН Хайко Маас, передає кореспондент Укрінформу.

«Для сучасної мирної політики необхідно також адекватне фінансування. Це неефективно, коли миротворчі місії виконують недостатньо профінансовані миротворчі плани», - заявив дипломат.

Читайте також: Ні кривавим грошам: перед філією Роснафти в Берліні провели акцію

Він поінформував, що його країна більш ніж втричі, до 2,5 млрд євро, підвищила в 2017 році свій бюджет для запобігання криз, стабілізації та гуманітарної допомоги, і стала другим за величиною донором у Фонд миробудівництва ООН. Цього року, пообіцяв німецький міністр, Берлін знову зробить у нього «істотний внесок». Він закликав інших, в тому числі, нетрадиційних донорів, наслідувати цей приклад.

При цьому Маас, який проводить кампанію із залучення підтримки ФРН на виборах непостійних членів Ради безпеки ООН на період 2019-2020 роки, запевнив, що якщо Берлін отримає це місце, то продовжить активно працювати в напрямку попередження криз.

Читайте також: Європа має підтримати Данію, на яку тиснуть через Nord Stream 2 - Нафтогаз

Говорячи про нинішній стан РБ, він зауважив, що «блокада Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй небезпечно ставить під питання здатність світового співтовариства діяти».

Глава МЗС ФРН також закликав не заспокоюватися, коли якісь конфлікти затихають або входять в стан «заморожених», але працювати треба пошуком довгострокових, а не тимчасових політичних рішень.

"Це, однак, вимагає політичної відповідальності всіх учасників, у першу чергу, всієї Ради Безпеки", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-