Європа має підтримати Данію, на яку тиснуть через Nord Stream 2 - Нафтогаз

Європа має підтримати Данію, на яку тиснуть через Nord Stream 2 - Нафтогаз

Укрінформ
Європейським країнам варто підтримати Данію, яка після внесення змін до законодавства перебуває під тиском з боку Німеччини в питанні реалізації проекту "Північний потік -2".

Про це в коментарі Укрінформу розповів комерційний директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко, який у вівторок у Страсбурзі представив європейцям загрози від реалізації проекту "Північний потік-2".

"Данію потрібно підтримати, бо зараз вони прийняли закон, який дозволяє їм, принаймні, не дати дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" через свою територію. Але все вказує, що на Данію чиниться тиск. Зокрема, з боку Німеччини, яка каже, що це комерційний проект і лише комерційні компанії", - наголосив Вітренко.

Читайте також: Зараз саме час Штатам вдарити санкціями, щоб зупинити Nord Stream 2 - експерт

Представник Нафтогазу зазначив: Данія має відчути, що протидіє "Північному потоку-2" в інтересах Європи.

"Данія потребує підтримки, аби мати розуміння, що якщо вона робить щось, що суперечить, не подобається, призводить до тиску з боку німецького уряду, то уряди інших європейських країн підтримують її. Тоді Данія може сказати, що вони роблять це не просто так чи для України, а для всієї Європи", - наголосив представник Нафтогазу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-