Дипломат сказав, що може зробити Путін заради зняття санкцій

Дипломат сказав, що може зробити Путін заради зняття санкцій

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін буде намагатися позбутися болючих для російської економіки санкцій, пропонуючи різного роду напівзаходи.

На цьому наголосив екс-посол у США, представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Сході України Олександр Моцик під час публічної дискусії у Києві "Як бути з непідконтрольними територіями: Україна, Молдова, Грузія?", організованій центром "Нова Європа" та фондом Carnegie Europe, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо поточної ситуації, то усі мости із Заходом Путін спалив, ізоляція повна, а це - катастрофа для Росії та розвитку її економіки. І скоріш за все, він постарається якісь нові мости побудувати... Він буде намагатися позбутися санкцій, бо санкції — дуже боляче. Можливо він запропонує якісь напівзаходи”, - сказав Моцик.

Водночас, дипломат висловив переконання, що західні країни не стануть довіряти Путіну, “бо усю довіру він втратив”.

Читайте також: З приходом Путіна Росія взялася за створення "неоімперії" - дипломат

Моцик зазначив, що будь-яке врегулювання на окупованій території, “а ми хотіли, щоб це було на основі миру та відновлення територіальної цілісності” — без російського уряду неможливо. А тому потрібно далі продовжувати тиснути на Росію “з тим, щоб вона повернулася на трек міжнародного права”.

“Зараз, через 4 роки після того, як почалася війна, у західному світі вже набагато більше розуміння, хто такий Путін, яка його мета, які його методи. І ми бачимо навіть по результатах недавньої зустрічі G7, що треба цей фактор використовувати, пояснювати, співпрацювати з ними з тим, щоб підтримка України, санкції проти Росії були ще сильніші”, - сказав він.

Водночас, Росія не виконує свою частину зобов’язань в рамках Мінських домовленостей, а на Донбасі знаходиться близько 3-4 тис. регулярних російських військ, зазначив Моцик.

За його словами, миротворча місія ООН на Донбасі може бути ефективною лише, якщо вона буде розміщена на усій окупованій території Донбасу і закриє кордон, “бо через кордон на щоденній основі зараз переходять регулярні війська та найманці, завозиться зброя та обладнання, відбувається ротація, вивозять поранених і загиблих, пошкоджену техніку - поки не буде закритий кордон, то ця проблема не зникне”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-