G7 вимагає від Росії припинити дестабілізацію у світі

G7 вимагає від Росії припинити дестабілізацію у світі

Укрінформ
Росія мусить припинити свої дестабілізуючі дії на світовій арені й втручання у справи суверенних держав.

На цьому наголошується у спільному комюніке міністрів закордонних справ країн G7 

«Ми віддані захисту заснованої на правилах міжнародної системи. Це підтверджується на фоні послідовності безвідповідальних та дестабілізуючих вчинків Росії, у тому числі втручання у демократичні системи держав. Ми закликаємо Росію припинити таку поведінку, яка стоїть на заваді можливості відновлення конструктивної співпраці», - зазначається у комюніке.

Міністри закликали Росію жити відповідно до своїх міжнародних зобов'язань та дотримуватися відповідальності щодо підтримання міжнародного миру і безпеки як Постійного члена Радбезу ООН. «Незважаючи на це, ми й надалі залучатимемо Росію до вирішення регіональних криз та глобальних викликів», - йдеться у документі.

У G7 також пообіцяли не припиняти розвивати свою здатність реагувати на гібридні загрози, у тому числі в кібернетичній сфері, у комунікаціях та контррозвідці. «Ми схвалюємо заходи, вжиті окремими державами, з метою обмеження ворожої розвідувальної діяльності Росії й підвищення нашої колективної безпеки. Ми підтримуватимемо цю проблему та її наслідки у центрі уваги в очікуванні саміту глав держав», - підсумовується у комюніке.

Читайте також: Країни G7 спільно захищатимуть демократію у світі

Як повідомляв Укрінформ, у канадському Торонто учора завершився саміт міністрів закордонних справ країн «Великої сімки». Вперше в історії участь у одній із сесій взяла й Україна.

Саміт глав держав G7 пройде на початку червня у канадському місті Шарлевуа, що на півдні провінції Квебек.

Фото: @usconstoronto

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-