Країни G7 спільно захищатимуть демократію у світі

Країни G7 спільно захищатимуть демократію у світі

Звернення
Укрінформ
Країни Великої сімки погодилися посилити власні демократичні інститути й допомогти із цим іншим країнам.

Про це йдеться у спільному зверненні, оприлюдненому після завершення саміту міністрів закордонних справ G7, що проходив у Канаді. 

"Ми об'єднані нашою відданістю захисту та посиленню демократії. Ми підтримуємо та заохочуємо продовження зусиль членів G7 та інших зміцнити демократичні інститути й процеси як вдома, так і за кордоном", - стверджується у зверненні.

Міністри також погодилися на проведення конкретних заходів для досягнення поставлених цілей. "Ми також прагнемо на рівні G7 захистити уразливі демократії від потенційних іноземних загроз; координувати дії зі стримування; покращити процес обміну інформацією про небезпеки; спільно розробити процес із кіберрозшуку та підготовки відповіді, де це можливо", - йдеться у документі.

Читайте також: G7 не допустить стороннього втручання у демократичні процеси - Фріланд

У зверненні наголошується, що "наші зусилля керуються спільною відданістю прозорості та підзвітності, що є необхідним для стійких інклюзивних демократій".

Як відомо, учора в Торонто закінчився саміт міністрів закордонних справ країн-членів G7, участь у одній із сесій якого вперше в історії взяла й Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-