G7 не допустить стороннього втручання у демократичні процеси - Фріланд

G7 не допустить стороннього втручання у демократичні процеси - Фріланд

Укрінформ
Члени Великої сімки обіцяють не допустити втручання сторонніх сил у своїх демократичні процеси.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд під час саміту глав МЗС G7 у Торонто, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця кількаденна зустріч дала нам можливість чітко заявити світові, що країни G7 рішуче налаштовані не допускати, припиняти й реагувати на іноземне втручання», - сказала Фріланд.

Читайте також: Країни G7 разом протистоятимуть Росії – Фріланд

За її словами, тих, «хто намагається підірвати наші демократичні системи й іншим чином зашкодити відкритим, плюралістичним та квітучим суспільствам, чекають наслідки».

Фріланд додала, що учасники саміту хотіли «проявити лідерство перед загрозою важливих сучасних політичних, економічних та безпекових викликів».

«Як група ми поділяємо спільне бажання дотримуватися демократії, прав людини, верховенства права й прагнемо зміцнити заснований на правилах міжнародний порядок, у тому числі заснований на правилах торгівлі», - підсумувала міністр.

Читайте також: Клімкін: країни G7 реально турбуються про реформи і успіх України

Як повідомляв Укрінформ, у канадському Торонто триває саміт міністрів закордонних справ країн «Великої сімки». Українська сторона також взяла участь в одній із сесій саміту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-