Клімкін: країни G7 реально турбуються про реформи і успіх України

Клімкін: країни G7 реально турбуються про реформи і успіх України

Укрінформ
Країни "Великої сімки" прагнуть, аби Україна впровадила ефективні реформи та стала «історією успіху».

Про це після участі у зустрічі міністрів закордонних справ країн Великої сімки у Торонто розповів глава МЗС України Павло Клімкін.

«Йшлося про підтримку українських реформ, аби Україна стала реальною історією успіху у демократичній спільноті. Є зацікавленість, у тому, щоб ми завершили реформи, необхідні для того, аби Україна стала повним членом європейського простору», - сказав Клімкін.

За його словами, на зустрічі говорили «про те, що ми можемо зробити разом, про боротьбу з корупцією, про верховенство права, збільшення допомоги як з боку ЄС, так і з боку Сімки». «Звучало багато чудових і цікавих ідей і для мене дуже важливою була дружня атмосфера. Це не була якась формальна розмова з виголошенням заяв, а реальна розмова з турботою про нас, про те, як ми йдемо уперед», - наголосив глава МЗС України.

Читайте також: Глави МЗС G7 обіцяють продовжити санкції проти РФ за неприйнятні дії в Україні

Він додав, що це була "суперова дискусія". "Іноді кажуть, що два сніданки краще, ніж один. Тож я почав сьогоднішній день із короткого сніданку із німецьким міністром закордонних справ, а зараз Христя Фріланд (міністр закордонних справ Канади – ред.) - і я їй дуже вдячний за це - організувала у себе вдома по-справдньому по-домашньому український сніданок", - зауважив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 22 квітня в канадському Торонто розпочався триденний саміт міністрів внутрішніх і закордонних справ країн «Великої сімки». Українська сторона також отримала запрошення взяти участь у ознайомчій сесії саміту, що пройшла у формі бранчу вдома у глави МЗС Канади Христі Фріланд.

Фото: Максим Наливайко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-