Країни G7 разом протистоятимуть Росії – Фріланд

Країни G7 разом протистоятимуть Росії – Фріланд

Укрінформ
Глави МЗС країн-членів G7 під час саміту у Торонто багато уваги присвятили обговоренню агресивної поведінки РФ на світовій арені.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зрозуміло, що ми провили досить багато часу обговорюючи Росію, чиї дії продовжують суперечити заснованому на правилах міжнародному порядку», - сказала Фріланд.

Читайте також: Члени Великої сімки підтримуватимуть Україну – Фріланд

Вона наголосила, що «країни «Великої сімки» єдині у своїй рішучості працювати разом, аби відреагувати на це порушення міжнародних норм та стандартів».

«Ми всі поділяємо глибоке занепокоєння щодо того, що вважаємо шаблоном неприйнятної поведінки, зокрема відразливу хімічну атаку у Великобританії, співучасть Росії у злочинах режиму Асада, незаконну анексію та окупацію Криму, участь Росії у боях на сході України та підтримку там громадського неспокою, як і в Грузії, Молдові й інших країнах, а також втручання у вибори та дезінформаційні кампанії», - пояснили глава МЗС Канади.

Читайте також: Глави МЗС G7 обіцяють продовжити санкції проти РФ за неприйнятні дії в Україні

Як повідомляв Укрінформ, у канадському Торонто триває саміт міністрів закордонних справ країн «Великої сімки». Українська сторона також отримала запрошення взяти участь в ознайомчій сесії саміту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-