В ООН стурбовані перспективами нової гонитви ядерних озброєнь

В ООН стурбовані перспективами нової гонитви ядерних озброєнь

Укрінформ
У керівництві ООН стурбовані погіршенням геополітичної обстановки у світі, коли ядерні держави все більше демонструють свій арсенал і сприяють виникненню нової гонки ядерних озброєнь.

Про це заявила в понеділок на зустрічі з національними експертами в Женеві заступник Генерального секретаря ООН, високий представник з питань роззброєння Ісумі Накаміцу, повідомляє Центр новин ООН.

"Геополітична обстановка погіршується. Деякі з найважливіших договорів і угод, складових основи нашої колективної безпеки, розмиваються. Все частіше чути риторику про необхідність і виправданість ядерної зброї", - заявила Накаміцу.

Читайте також: Україна обурилася в ООН через "призов" кримчан до російської армії

За її словами, програми з модернізації, які здійснюються ядерними державами, "створюють ситуацію, яку багато хто називає новою якісною гонкою озброєнь".

Лише нещодавно ядерні держави вели переговори щодо контролю над озброєннями і про роззброєння. Але останнім часом у цій сфері з'явилися серйозні розбіжності та виникли побоювання, що "світ позбудеться надійних механізмів обмеження ядерних арсеналів", - зазначила представник ООН.

Читайте також: Генсек ООН заявив про повернення "холодної війни"

Сьогодні людство стикається з проблемами, схожими з тими, які існували в розпал Холодної війни, підкреслила Накаміцу. Зростає загроза навмисного або випадкового застосування ядерної зброї.

"Ця загроза, що турбує все людство, не зникне доти, доки будуть зберігатися національні арсенали такої зброї", - додала представник ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-