Політична криза в Італії: президент проситиме спікера про допомогу

Політична криза в Італії: президент проситиме спікера про допомогу

Укрінформ
Президент Італії Серджо Маттарелла попросить спікера нижньої палати Роберто Фіко про посередництво між політичними партіями у переговорах про формування уряду в Італії.

Про це повідомляє ANSA.

"Глава держави ймовірно надасть спікеру нижньої палати Роберту Фіко мандат (з посередництва між політичними партіями у переговорах про формування уряду в Італії - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Таке рішення італійський президент прийняв після того, як спікер Сенату Марія Каселлаті минулого тижня не змогла досягти консенсусу у переговорах про формування коаліції між центроправими партіями й партією "Рух 5 зірок", найбільшою політсилою в новому парламенті.

Зокрема, партія "Рух 5 зірок" відмовилася сформувати уряд із правоцентристами і заявила, що хоче вести перемовини тільки з ультраправою "Лігою Півночі".

Читайте також: Берлусконі відмовився від участі в формуванні уряду

Як повідомлялося, у березні в Італії відбулися парламентські вибори. Найбільшу кількість голосів на них здобула партія "Рух 5 зірок". Водночас найбільшу кількість місць у парламенті отримала консервативна коаліція, до якої входять ультраправа "Ліга Півночі", партія "Вперед, Італіє" і ліва "Партія свободи та рівності".

Два раунди консультацій щодо формування уряду між президентом Італії та політичними партіями не призвели до виходу із політичного глухого кута у країні.

Фото: studio-marotta.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-