Генсек ООН вітає рішення КНДР про припинення ядерних випробувань

Генсек ООН вітає рішення КНДР про припинення ядерних випробувань

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вітав рішення КНДР призупинити ядерні випробування, назвавши його важливим кроком на шляху до денуклеаризації Корейського півострова.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Рішення Пхеньяну призупинити ядерні випробування і запуски міжконтинентальних ракет відкриває мирний шлях до денуклеаризації Корейського півострова", - йдеться в повідомленні. 

За словами Гутерріша, це позитивне зрушення служить "прикладом того, що конфлікти треба врегулювати дипломатичним, а не військовим шляхом". Він також пообіцяв підтримку ООН в цьому процесі.

Напередодні міжкорейського саміту, запланованого на 27 квітня, глава ООН побажав лідерам Південної та Північної Кореї успіху у відновленні "відвертого" діалогу, який покликаний привести до встановлення миру на Корейському півострові. Він зазначив, що це важливе завдання вимагає мужності з обох сторін. 

Крім того, генсек ООН вітав встановлення прямого телефонного зв'язку між лідерами Півночі і Півдня і висловив надію, що цей крок допоможе зміцнити взаємну довіру і зблизити позиції.

Як повідомлялося, лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що з 21 квітня припиняє ядерні і ракетні випробування і закриває полігон Пунгері на півночі країни.

Президент США Дональд Трамп назвав великим прогресом відмову влади КНДР від ракетних випробувань.

Читайте також: У ЄС відреагували на заяву КНДР щодо ядерних випробувань

Заяву лідера КНДР вітали також уряди Китаю та Японії.

Глава МЗС Японії Таро Коно заявив, що Північна Корея повинна завершити процес денуклеаризації до 2020 року.

Високий представник ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні назвала позитивним кроком оголошене Пхеньяном припинення ядерних випробувань і закликала до "безповоротної денуклеаризації" Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-