Хіматака у Сирії: Париж звинувачує Москву в постійних маніпуляціях

Хіматака у Сирії: Париж звинувачує Москву в постійних маніпуляціях

Укрінформ
Немає сумніву у застосуванні хімічної зброї у сирійській Думі.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан в ефірі BFMTV.

"Так, це хімічна атака, це було відомо завдяки поширенню свідчень, фотографій, відеороликів, звітів медичних організацій. Вони були підтверджені нашими спеціалізованими службами, там не може бути маніпуляції з урахуванням кількості свідчень та висновків, зроблених медичними неурядовими організаціями, які протягом кількох років працювали в Сирії", - сказав міністр.

З приводу російських заяв щодо "постановки" атаки, то глава МЗС Франції відповів, що Росія "постійно маніпулює": "спочатку вони сказали, що не було нападу, потім вони сказали, що це люди з Думи зробили постановку".

Читайте також: США звинуватили РФ і Сирію у зачистці району хіматаки в Думі

Міністр також відзначив, що інспектори Організації із заборони хімічної зброї, які мали намір перевірити використання хімічної зброї, "все ще перебувають у готелі в Дамаску, бо їм заборонено доступ до місць, про які йде мова". За словами Ле Дріана, "це не дивує", оскільки "експерти не отримали дозволу ні від сирійського режиму, ні від Росії".

Як повідомлялося, 7 квітня в сирійському місті Дума щонайменше 70 людей загинули внаслідок імовірної хімічної атаки, яку здійснив режим Башара Асада.

14 квітня США, Велика Британія і Франція завдали авіаударів по хімічних об'єктах у Сирії у відповідь на хіматаку в Думі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-