США звинуватили РФ і Сирію у зачистці району хіматаки в Думі

США звинуватили РФ і Сирію у зачистці району хіматаки в Думі

Укрінформ
Сирійський режим разом з представниками Росії всіляко блокують узгоджений доступ інспекторів Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) до місця проведення хіматаки в районі міста Дума з метою ліквідації слідів застосування хімзброї.

Про це заявила в четвер під час брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Гезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми можемо підтвердити, що команда ОЗХЗ досі не може дістатися міста Дума в Сирії", - наголосила офіційний представник відомства.

Вона підкреслила, що минуло вже 12 днів після того, як в районі, де проживають цивільні, була проведена хімічна атака.

"Ми маємо достовірну інформацію, яка вказує на те, що російські посадовці працюють з сирійським режимом, щоб заблокувати та затягнути доступ цих інспекторів (ОЗХЗ – ред.) до міста Дума", - заявила речниця Держдепу.

Вона зауважила, що йдеться про можливі зусилля росіян для того, щоб провести розслідування за власним сценарієм.

Читайте також: Держдеп США: Лише Росія мала мотивацію і засоби для хіматаки в Солсбері

"Представники Росії за підтримки сирійського режиму, як ми вважаємо, здійснюють дегазацію на місці проведення атаки та зачищають його від доказів, що доводять застосування хімічної зброї", - підкреслила Науерт.

Представник Держдепартаменту США також звернула увагу на те, що уряд Сирії та представники РФ намагаються тиснути на людей для того, щоб вони змінили свої свідчення "про те, що дійсно відбулося тієї ночі".

Науерт також підтвердила, що її заява грунтується на "достовірній інформації та даних розвідки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-