Держдеп США: Лише Росія мала мотивацію і засоби для хіматаки в Солсбері

Держдеп США: Лише Росія мала мотивацію і засоби для хіматаки в Солсбері

Заява
Укрінформ
Офіційний Вашингтон прямо звинуватив Росію в застосуванні бойової нервово-паралітичної речовини в британському Солсбері, наголосивши, що лише у Кремля була мотивація, відповідні ресурси, а також досвід замовних убивств у такий спосіб.

Відповідну заяву поширив у середу офіс речниці Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Як ми чітко заявляли, Сполучені Штати погоджуються з оцінкою Великої Британії, що Росія несе відповідальність за використання хімічної зброї на території Великої Британії – або через пряме застосування, або через нездатність заявити про наявність чи убезпечити свої запаси цього нервово-паралітичного реагенту", - наголошується в документі.

Читайте також: Британія в ООН: Тільки РФ має ресурси для виробництва "Новічка"

Як підкреслюється в заяві, "тільки уряд Росії має мотивацію, а також засоби та досвід проведення таких нападів". Росія розробила такий тип військової нервово-паралітичної речовини, що використовувалася в Солсбері, "і має досвід убивств, ухвалених на рівні державного керівництва".

Читайте також: Скрипалів отруїли рідкою формою "Новічка" - Sky News

Водночас, у Держдепартаменті наголосили, що замість припинення шкідливої та деструктивної поведінки, російський уряд лише заперечує та висуває контраргументи, щоб відвернути увагу від своєї провини.

"Сполучені Штати засуджують застосування хімічної зброї будь-де, будь-коли, будь-ким, за будь-яких обставин. Ми закликаємо наших колег у Раді Безпеки ООН та Виконавчій раді ОЗХЗ долучитися до нас, як це було раніше, у створенні єдиного фронту проти використання хімічної зброї. Ми не можемо дозволити, щоб застосування хімічної зброї стало звичайним явищем", - зауважили в Держдепартаменті США.

Читайте також: Організація із заборони хімзброї не знайшла "отрути Лаврова" у пробах із Солсбері

Як повідомлялося, колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені непритомними у Солсбері 4 березня. Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою ще в СРСР.

Близько 30 країн вислали російських дипломатів після заяв про причетність РФ до отруєння в Солсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-