Трамп розглядав можливість ударів по російських об'єктах у Сирії – WSJ

Трамп розглядав можливість ударів по російських об'єктах у Сирії – WSJ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп розглядав кілька варіантів нанесення удару по сирійській території, один з яких передбачав поразку російських та іранських об'єктів.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на The Wall Street Journal з посиланням на знайомі з ситуацією джерела.

Як наголошується, що очолює Пентагон Джеймс Мэттис запропонував американському лідерові три можливих варіанти операції.

"Найбільш консервативний передбачав поразку невеликої кількості цілей, нібито пов'язаних з розробкою хімічної зброї в Сирії. Згідно з другим сценарієм, кількість таких об'єктів повинно було бути збільшено, крім того, удари також були б нанесені по командних пунктах сирійської армії. Самий радикальний варіант операції передбачав атаку на російські ППО, яка повинна була підірвати військовий потенціал сирійського режиму", - йдеться в публікації.

За даними видання, сам Трамп запропонував радникам розглянути можливість нанесення ударів по іранських і російським об'єктів на території країни, якщо це знадобиться для знищення сирійської військової техніки. Мэттис виступив проти такого сценарію, попередивши про небезпеку відповідних дій. У підсумку американський президент зупинився на гібридному варіанті, що включає в себе обвалення більше 100 крилатих ракет на хімічні об'єкти у Сирії.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 14 квітня Британія, США і Франція завдали високоточних ракетних ударів по об'єктах в Сирії, пов'язаних з хімічною зброєю. Головними цілями коаліції стали науково-дослідний центр в Дамаску, який пов'язують з виробництвом хімічної зброї, а також два склади хімічної зброї в провінції Хомс.

Читайте також: Британія має бути готова до відповіді РФ через удари по Сирії - Джонсон

НАТО підтримало авіаудар США, Великої Британії і Франції по об'єктах в Сирії.

Росія скликала екстрене засідання Радбезу ООН із-за ударів по Сирії. Радбез ООН в суботу під час екстреного засідання відхилив проект російської резолюції, в якій пропонувалося визнати удар по Сирії "агресією" і "порушенням міжнародного права".

8 квітня на контрольоване повстанцями місто Дума в Східній Гуті була здійснена хіматака, внаслідок якої загинуло щонайменше 70 осіб, постраждало більше 1000. Пізніше президент США Дональд Трамп пригрозив Росії ракетным ударом у відповідь на застосування хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-