Британія має бути готова до відповіді РФ через удари по Сирії - Джонсон

Британія має бути готова до відповіді РФ через удари по Сирії - Джонсон

Укрінформ
Велика Британія повинна бути готова до відповіді від Росії через авіаудари коаліції по Сирії.

Про це у неділю у програмі The Andrew Marr Show заявив міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, повідомляє Independent.

"Борис Джонсон застеріг, що Велика Британія повинна вжити "усі можливі заходи обережності" для свого захисту від російської відповіді після коаліційних авіаударів по Сирії", - йдеться у повідомленні.

Однак Джонсон наголосив, що Велика Британія не шукає ескалації.

Читайте також: Washington Post опублікувала знімки наслідків ракетного удару по Сирії

Як повідомлялося, газета The Sunday Times із посиланням на власні джерела у розвідувальних службах Об'єднаного королівства повідомила про можливе опублікування підконтрольними Кремлю хакерами компроментуючої інформаціїї щодо британських чиновників та політиків, аби спричинити "якомога більше збентеження та хаосу".

У ніч на 14 квітня Британія, США та Франція завдали високоточних ракетних ударів по об'єктах в Сирії, пов'язаних із хімічною зброєю, у відповідь на хіматаки режиму Асада проти мирних громадян. Головними цілями коаліції стали науково-дослідний центр в Дамаску, який пов'язують із виробництвом хімічної зброї, а також два склади хімічної зброї в провінції Хомс.

НАТО підтримало авіаудар США, Великої Британії та Франції по об'єктах у Сирії.

Росія скликала екстрене засідання Радбезу ООН через удари по Сирії. Радбез ООН у суботу під час екстреного засідання відхилив проект російської резолюції, в якій пропонувалося визнати удар по Сирії "агресією" та "порушенням міжнародного права".

8 квітня на контрольоване повстанцями місто Дума у Східній Гуті була здійснена хіматака, внаслідок якої загинуло щонайменше 70 осіб, постраждали понад 1000 людей., - розповіло джерело.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-