Штайнмаєр занепокоєний

Штайнмаєр занепокоєний "нестримним відчуженням" РФ від Заходу

Укрінформ
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр стурбований "нестримним відчуженням" РФ від країн Заходу. І закликає не оголошувати всю Росію та її населення ворогами.

Про це пише DW.

"Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив занепокоєння через нинішній напружений стан відносин між Росією та країнами Заходу. Про це глава держави заявив у інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, оприлюдненому в неділю, 15 квітня. Штайнмаєр визнав, що теперішнє "нестримне відчуження" між Росією та Заходом - підстава для серйозної стурбованості", - йдеться в публікації.

За словами Штайнмаєра, на сьогоднішній день не лишилося практично жодного "підгрунтя для довіри" між РФ та Заходом. І головним завданням для відповідальних політиків він назвав протидію цьому відчуженню. Штайнмаєр також закликав не припиняти дипломатичних зусиль задля пошуку виходу з нинішньої ситуації.

Читайте також: Меркель назвала авіаудари по Сирії необхідними і доречними

"Незалежно від Путіна, ми не маємо оголошувати всю Росію, країну і людей, ворогами", - сказав він.

Попри те, що зараз Росія є "складним" сусідом, країнам Заходу не варто допускати домінування "апокаліптичних настроїв" у відносинах з РФ, зауважив президент ФРН.

Щодо ж політики ЄС до Росії, то саме на уряд Німеччини покладається велика відповідальність у питанні збереження єдності та готовності Євросоюзу до дій, констатував Штайнмаєр. Він наголосив, що треба постійно вказувати Кремлю на "наслідки його дій для європейсько-російських відносин". До останнього пункту належать і запроваджені у відповідь на анексію Криму та початок конфлікту на Донбасі санкції. Втім, ЄС слід намагатися переконати російське керівництво й шляхом "прямого діалогу", ввважає Штайнмаєр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-