Іспанія передала Німеччині нові докази у справі проти Пучдемона

Іспанія передала Німеччині нові докази у справі проти Пучдемона

Укрінформ
Іспанські прокурори передали Німеччині нові докази за звинуваченням в організації повстання щодо колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона.

Про це повідомляє El Pais із посиланням на джерела.

"Іспанські й німецькі прокурори зустрілися у четвер у голландському місті Гаага, де іспанські прокурори передали нові докази щодо звинувачень колишнього прем'єра Каталонії Карлеса Пучдемона в організації повстання", - йдеться у повідомленні.

Зустріч відбулася у штаб-квартирі Євроюсту.

Зазначається, що німецькі прокурори підтримували звинувачення проти Пучдемона в організації повстання, однак суд федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн не підтримав сторону прокуратури через те, що не було ознак насилля під час спроби оголосити незалежність у Каталонії. 

Таким чином Пучдемона зможуть в Іспанії судити лише за звинуваченням у розтраті державних коштів. Саме за цими звинуваченнями німецький суд й запросив у Мадрида додаткову інформацію.

Читайте також: Пучдемон розповів про свої бажання після завершення процесу в Німеччині

Як повідомлялося, 55-річний Карлес Пучдемон був заарештований під час в'їзду до Шлезвіг-Гольштейн із Данії, коли повертався на автомобілі з Фінляндії у Бельгію, 25 березня.

Вищий земельний суд Шлезвіг-Гольштейні ухвалив рішення відпустити колишнього лідера Каталонії Пучдемона на волю із певними умовами, зокрема, виплатою застави у 75 тисяч євро.

У п'ятницю, 6 квітня, за нього внесли заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-