Британія в ООН пояснила авіаудар необхідністю врятувати життя сирійців

Британія в ООН пояснила авіаудар необхідністю врятувати життя сирійців

Укрінформ
Масований ракетний удар США, Великої Британії і Франції по об'єктах інфраструктури хімічної зброї Асада був націлений на те, щоб урятувати життя мирних сирійців від нових хіматак кривавого режиму.

З такою заявою виступила в суботу під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН постійний представник Великої Британії при ООН Карен Пірс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Має бути зрозуміло всім, що немає практичної альтернативи, крім як застосувати сили, для того, щоб урятувати життя. Я думаю, неодноразові вето це чітко продемонстрували", - заявила британський високопосадовець.

Читайте також: Штати в ООН висунули Сирії ультиматум

При цьому вона зазначила, що застосування сили також має бути пропорційним для того, щоб полегшити гуманітарні страждання людей. У цьому зв'язку дипломат підкреслила, що останній удар ретельно планувався, щоб уникнути втрат серед цивільного населення. "Історія сирійського конфлікту – це постійні загрози та порушення міжнародного права. Рада Безпеки зустрічалася 113 разів з моменту початку сирійської війни. Тому це не просто провал дипломатичних зусиль, у результаті чого ми опинилися сьогодні в цій ситуації", - наголосила Пірс.

Єдиний висновок, за її словами, який можна зробити – Сирія не знищила всі свої запаси хімічної зброї попри зобов'язання за Конвенцією з питань заборони хімічної зброї. Вона звернула увагу російського посла на те, що РФ гарантувала виконання цих умов, а потім неодноразово застосовувала право вето, щоб режим Асада уникнув відповідальності за убивства великої кількості невинних людей. "Я не маю наміру вислуховувати уроки з міжнародного права від Росії... Але попри це, Сполучене Королівство разом із Францією і Сполученими Штатами продовжать прагнути до дипломатичного вирішення сирійської кризи", - заявила представник Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-