Франція показала запуск крилатої ракети по Сирії

Франція показала запуск крилатої ракети по Сирії

Відео
Укрінформ
Франція оприлюднила відео запуску крилатої ракети морського базування, в ніч на суботу з фрегата Військово-морських сил Франції у Середземному морі, що було вперше здійснено для ураження реальної цілі.

Відео запуску міністр збройних сил Франції Флоранс Парлі розмістила у Twitter.

«Запуск крилатої ракети морського базування з одного з наших багатоцільових фрегатів цієї ночі у Середземному морі. Ціль: місце виробництва хімічної зброї сирійським режимом», - повідомляється у коментарі до відео.

Загалом, як повідомляє Franceinfo, Францією мобілізовані значні ресурси, щоб вразити «майданчики з виробництва і зберігання хімічної зброї» сирійського режиму, разом зі своїми американськими та британськими союзниками. Зокрема було залучено дев'ять літаків-винищувачів, п'ять фрегатів першого класу.

Читайте також: Пентагон показав запуск із американського крейсера ракети по Сирії

«Франція вперше на практиці здійснила удар крилатою ракетою морського базування», - зазначається у повідомленні. Загалом ракет такого типу було випущено три.

Весь вогонь Збройних сил Франції був зосереджений на двох об'єктах в районі Хомса, один був місцем зберігання хімічної зброї, інший – місцем виробництва.

Франція загалом випустила 12 ракет - три з моря, 9 з повітря.

Як відомо, на відміну від США, Франція заздалегідь попередила Росію про удари країн Заходу в Сирії, які були здійснені в ніч на суботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-