США та Росія мають вирішити сирійську кризу на двосторонньому рівні - НАТО

США та Росія мають вирішити сирійську кризу на двосторонньому рівні - НАТО

Укрінформ
НАТО в Сирії немає, вирішити кризу США та Росія мають на двосторонньому рівні.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна розповіла заступниця генерального секретаря альянсу Роуз Геттемюллер.

"Звісно, нас дуже цікавить те, що відбувається в Сирії. Але якщо ви мене запитаєте, чи готовий Aльянс особисто почати військову операцію в цій країні, я відповім: НАТО там не присутній. Це питання США та Росія вирішують між собою", - зазначила представник НАТО.

Геттемюллер підкреслила: "Ми постійно уважно спостерігаємо за тим, що відбувається на Близькому Сході. Підтримуємо діалог із нашими тамтешніми партнерами в рамках середземноморської регіональної співпраці."

Відповідаючи на запитання про планування можливої зустріч очільника російського Генштабу Валерія Герасимова з головнокомандувачем сил Aльянсу в Європі Кертісом Скапарроті незважаючи на нинішню ескалацію навколо Сирії, заступниця генсекретаря НАТО сказала: "Наскільки відомо, ця зустріч далі планується й має відбутися".

Читайте також: Британія в ООН нагадала Росії агресію у Грузії, МН-17 та Солсбері

На її думку, найбільш важливо нині підтримувати контакти між військовими, особливо коли є ймовірність військових операцій. "США й Росія намагалися досі зменшувати градус конфліктності під час військових дій у Сирії. Вони робили це впродовж останнього року. І досі Пентагон підтримував двосторонні зв'язки з російською стороною на щоденній основі якраз задля того, аби попередити будь-які інциденти", - сказала Геттемюллер.

Вона також додала: "Варто наголосити, що це відбувається саме на двосторонній основі. НАТО в Сирії немає. Ці питання вирішується виключно між Сполученими Штатами та Російською Федерацією".

"Згадана зустріч між командувачами відбудеться в рамках військової взаємодії НАТО й не має стосунку до Сирії. НАТО наголошує, що сирійську кризу США та Росія мають вирішити на двосторонньому рівні", - підкреслила  Геттемюллер.

Фото: прес-служба МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-