Кремль не виконав зобов'язання щодо знищення хімзброї у Сирії – посол США в ООН

Кремль не виконав зобов'язання щодо знищення хімзброї у Сирії – посол США в ООН

Укрінформ
Використання у Сирії хімічної зброї доводить невиконання Росією своїх зобов'язань щодо знищення запасів заборонених реагентів у країні.

Про це під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН заявила Постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія сама погодилася бути гарантом знищення сирійської хімічної зброї. Якби Росія дотрималася своїх зобов'язань, то в Сирії не було б хімічної зброї і нам не довелося б збиратися сьогодні», - сказала Гейлі.

Вона наголосила, що Росія тепер використовує своє право вето в ООН для захисту режиму Башара Асада від відповідальності за воєнні злочини. 

Читайте також: Зараз найбільш складний етап у відносинах США-Росія — Пайфер

«Саме Росія знищила Спільний слідчий механізм, який би дозволив світу забезпечити відповідальність за використання хімічної зброї у Сирії. Саме Росія шість разів використала своє право вето, аби не дозволити засудити використання Асадом хімічної зброї. Саме Росія використала своє право вето 12 разів, аби захистити режим Асада», - зауважила дипломат.

За її словами, ці односторонні дії РФ «призвели до знищення всіх міжнародних стандартів проти використання хімічної зброї».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-