Закінчився перший день опозиційного V Форуму вільної Росії

Закінчився перший день опозиційного V Форуму вільної Росії

Фото
Укрінформ
У литовській столиці відбувся перший день Форуму вільної Росії, на якому обговорили особливості російської зовнішньої політики, а також представили проект підготовки матеріалів для майбутнього суду над кремлівськими пропагандистами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з Вільнюса.

У другій половині дня пройшла дискусії «Путінська Росія на міжнародній арені: погляд з Заходу», на якій багато уваги приділялося російській агресії в Україні.

«Дорога до демократичної Росії йде через єдину демократичну Україну. Вихід Росії з Криму, комплексна нормалізація відносин з Україною. Без усього цього побудова демократичної Росії неможлива», - сказав директор Інституту Європи, посол ЄС в Росії (2013-2017), колишній глава МЗС Литви Вігаудас Ушацкас.

Читайте також: У Вільнюсі відкрився V Форум вільної Росії

На думку німецького журналіста, аналітика Бориса Райтшустера нинішня ситуація в Європі, світі гірше, ніж була за часів холодної війни, оскільки тепер Кремль не дотримується ніяких правил на міжнародній арені.

Потім відбулася презентація проекту «Міжнародний громадський трибунал над злочинами путінського режиму», зроблена відомими російськими журналістами Ігорем Яковенко та Галиною Сидоровою. Була представлена концепція підготовки матеріалів для майбутнього судового переслідування російських пропагандистів, яких вже не можна вважати журналістами. Автори проекту для їх визначення запропонували термін «каральна журналістика» (за аналогією з «каральною психіатрією» за радянського режиму).

Всього на Форумі заплановано більше десяти сесій в різних форматах, в яких взяли і візьмуть участь понад 40 спікерів: Гаррі Каспаров, Марк Фейгін, Ігор Яковенко, Борис Райтшустер, Ілля Пономарьов, Владислав Іноземцев, Аркадій Бабченко, Євгенія Чирікова і багато інших.

Серед сесій другого дня V Форуму вільної Росії особливо цікаві два заходи. Це панельна дискусія «Приватні війни Путіна і зміна ролі РФ у системі міжнародних відносин», а також практичне обговорення теми «Санкції. Додаток і просування «списку Путіна».

Нинішній Форум висвітлюється українськими ЗМІ. Крім «Укрінформу» це, зокрема, телеканали ICTV та «Прямий». Варто відзначити, що до Вільнюса прибули з Москви працівники пропагандистських російських телеканалів, але в приміщення, де працює Форум, їх не пускають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-